Варіанти альтернативного використання тканин не за призначенням від Текстиль Контакт

Сучасний текстильний світ вражає розмаїттям тканин, кожен покупець може з легкістю обрати найкраще полотно для виробу своєї мрії! Наш каталог інтернет-магазину Текстиль-Контакт налічує більше тридцяти тисяч полотен, що відрізняються найвищою якістю, мають різний рівень щільності та тактильні властивості, а також відрізняються за фактурою. А що вже казати про кольори…

Такому вибору, як в Текстиль-Контакт, можуть позаздрити знамениті дизайнери і модельєри зі всесвітньо відомим ім'ям! І саме на фоні цього різноманіття та розкішного вибору нам захотілося розкрити таку тему, як «Альтернативні методи використання тканин». Наша мета - показати покупцям і всім охочим до самостійного створення речей, що для пошиття конкретного виробу можна обрати полотно, що має зовсім інше призначення! І, можете бути впевненими, готовий результат Вас точно приємно вразить, а оточуючі навіть і не матимуть здогадок як і з чого Ви пошили свій виріб.

Альтернативні методи використання тканин: навіщо це робити?

Насправді вибирати для пошиття виробу тканину, що має зовсім інше призначення не обов’язково. І, якщо покупець лише початківець у справі самостійного виготовлення одягу та предметів побутового текстилю, ми не рекомендуємо так експериментувати, адже не маючи досвіду можна «наламати дров». Але ця тема точно зацікавить майстринь з колосальним досвідом, тих, хто знає безліч таємниць в питаннях обробки та виготовлення виробів з підручних матеріалів. Отже, які тканини можна використовувати не за призначенням та отримати успішний результат?

ТОП найбільш цікавих та успішних альтернативних методів використання тканин

Користуючись позитивними відгуками покупців, а також опираючись на їх досвід, ми створили власний рейтинг найбільш успішних нетривіальних використань тканин не за призначенням. Найбільш цікавими ми вважаємо:

7 місце в рейтингу: розкішна органза

Надзвичайно привабливе, напівпрозоре полотно ми звикли бачити в якості прикраси вікна у вітальні, адже штори з органзи – це розкішна класика. Полотно поєднує у собі тонку структуру і підвищений рівень жорсткості, гарно пропускає повітря та блокує зайві промені світла. Розмаїття кольорів вражає, при цьому у продажі доступні і варіанти з декоративними вишивками. Але чи думали Ви, що жорстку і яскраву органзу можна використати у флористиці? Дійсно, полотно гарно тримає форму та легко складається у декілька шарів. Напівпрозора тканина у поєднанні з гофрованим папером стане чудовою обгорткою для святкового букета для мами або коханої жінки.

6 місце в ТОПі: мішковина

Мішковина – це тканина, що на думку багатьох покупців має виключно побутове призначення, а точніше обирається для виготовлення тари для овочів та круп. Насправді ця думка давно вже не актуальна та застаріла, бо серед  майстринь мішковина особливо розповсюджена та затребувана. Найбільш яскравими методами альтернативного використання мішковини є пошиття екосумок та шоперів, які можна задекорувати намистинами, бісером чи різнобарвними стрічками. Також мішковину можна обрати для виготовлення декоративних мішечків для всіляких дрібниць: в якості пакування ювелірних прикрас, біжутерії, значків, ювілейних монет і тд. Митці ж надихаються легкістю та простотою мішковини та часто обирають її для виготовлення декоративних панно на стіну, безумовно прикрашаючи шматок тканини різними фото, перлинами, мушлями.

5 місце в рейтингу займає шикарний фатин

Фатин – це полотно, яке ми звикли бачити у якості спідниці, використовувати для виготовлення сукні або ж весільної фати. Також зустрічається жорсткий матеріал і у побуті, наприклад, для пошиття штор, фіранок та ламбрекенів. Тканина доволі жорстка, зносостійка та довговічна, легко переться та надовго зберігає візуальну привабливість. А як на рахунок виготовлення з фатину декоративних прикрас на стіни, стелю, стільці та столи? Так-так, останнім часом фатин неймовірно розповсюджений серед дизайнерів інтер’єрів, що оформлюють приміщення перед гучними святами та відповідальними заходами. Фатин у просторі кімнати чи зали надихає, надає легкості та навіть візуально збільшує простір.

№4 в списку - міцний брезент

Знову ж таки, брезент – це тканина технічного спрямування, що найчастіше використовується у побуті, промислових та виробничих сферах. Але, за словами наших покупців, дехто купував брезент для пошиття шоперів та сумок і отримав чудовий аксесуар в результаті! І дійсно, шопер з брезенту, особливо якщо використати при пошитті шовкові нитки, вийде доволі довговічним та зносостійким, зможе витримати велику вагу та надовго збереже первісний стан, без заломів та подряпин. Готовий виріб із брезенту можна прикрасити нашивками та намистинами, а на ручки сумки прикріпити брелок зі світловідбиваючим ефектом, щоб залишатися помітним на дорозі в темний час доби.

ТОП 3 рейтингу: тюль з вишивкою

Тюль з вишитими фестонами знизу – це тканина, яку найчастіше обирають для прикрашання вікна в залі, спальні або навіть на кухонному приміщенні. Але ми знаємо, що покупці обирали полотно для самостійного виготовлення унікального комплекту спідньої білизни! Дійсно, тюль тонкий, прозорий, має виточений та привабливий вигляд. З нього майстрині по викрійкам навчилися виробляти нічні сорочки та пеньюари з розкішними вишитими візерунками. Якісний тюль від турецького виробника простий та комфортний у використанні, довговічний та зносостійкий, не потребує делікатного догляду і просто переться руками або в пральній машині при температурі води в 30 градусів.

Почесне друге місце займає тюль Міні Грек та Енжел

Мякі, легкі, витончені полотна сітчастої структури – це тюль Міні Грек та Енжел. Обидві матерії особливо популярні для пошиття тюлю, гарно спадають донизу, драпіруються, обробляються вишивками, намистинами та витонченими перлинками. Ми, як правило, не пропонуємо використовувати їх за основу сукні, але в якості спідниці для вечірнього святкового вбрання, однотонний тюль міні грек чи енжел підійдуть пречудово! Розмаїття кольорів вражає, а також перевагою можна вважати легкість у пошитті, так як нитки нейлону та поліестеру, що у складі тканин, не схильні до випадіння при обробці. Порада: для того, щоб сукня або спідниця отримала особливо насичений колір та пишність, варто використовувати декілька шарів тканини.

Лідер в нашому ТОПі: розкішний гобелен

Гобелен – це щільна жакардова тканина складного переплетення, в результаті якого на поверхні утворюється привабливий візерунок. Вона доволі міцна, має гарні антистатистичні властивості. Особливо гобелен затребуваний для оббивки меблів, виготовлення штор, покривал та чохлів на декоративні диванні подушки. Але сьогодні ми пропонуємо розглянути цікавий матеріал з візерунками в незвичному амплуа - для виготовлення одягу. Жакети, жилети, спідниці – всі ці аксесуари можна використати і успішно створити новий костюм для святкового або повсякденного використання. Гобелен має комбінований склад в якому і натуральні нитки бавовни і синтетичні волокна поліестеру, а щільність полотна складає 300 мг/м. кв. Така міцна тканина з візерунками не схильна до деформації та втрати привабливості, ідеально підійде в якості матеріалу для пошиття стильних предметів гардеробу, що стануть прикрасою образу.

Ми пропонуємо всі ці ідеї взяти до уваги, але все ж таки робити вибір виключно, виходячи з власних бажань та навичок роботи з тканинами.

Тэги:

Комментарии

Выбор редакции
Как питаться бюджетно и правильно: советы
Как питаться бюджетно и правильно: советы
Как питаться бюджетно и правильно: советы
Как питаться бюджетно и правильно: советы
fraza.com
Все новости
Главное
Популярное
Лавров назвал Путина ишаком
Лавров назвал Путина ишаком
Лавров назвал Путина ишаком
Лавров назвал Путина ишаком
На Хьюстон обрушился смертоносный ураган – появилось видео последствий
На Хьюстон обрушился смертоносный ураган – появилось видео последствий
В Новороссийске раздались взрывы. Повреждены две нефтебазы и два терминала
В Новороссийске раздались взрывы. Повреждены две нефтебазы и два терминала
В России эпично вспыхнуло круизное судно – видео пожара
В России эпично вспыхнуло круизное судно – видео пожара
В России сошел с рельсов поезд. Загорелись цистерны с горючим
В России сошел с рельсов поезд. Загорелись цистерны с горючим
Из Тисы достали тело очередного уклониста в гидрокостюме
Из Тисы достали тело очередного уклониста в гидрокостюме
На оккупированной территории Донбасса подорвали автомобиль российского депутата
На оккупированной территории Донбасса подорвали автомобиль российского депутата
Мир юрского периода: Теория хаоса (2024): трейлер и дата выхода нового мультфильма
Мир юрского периода: Теория хаоса (2024): трейлер и дата выхода нового мультфильма
Эрик (2024): трейлер и дата выхода сериала про синего монстра
Эрик (2024): трейлер и дата выхода сериала про синего монстра
Гадкий Я 4 (2024): трейлер и дата выхода продолжения популярного мультфильма
Гадкий Я 4 (2024): трейлер и дата выхода продолжения популярного мультфильма
fraza.com

Опрос

Чего вы ждете от 2024 года?